© 2019 by Management & Construction Services Limited.

  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

WINSTON CHURCHILL SCHOOL

Located in Woking, Surrey, Winston Churchill School is the first ever state school to have a permanent Planetarium on their campus.

 

MCS were appointed as the main contractor for this exciting project which also included the build of a new library facilities and teaching spaces.

 

The new library block was built on a tight budget along with a construction programme that had to be coordinated around the schools busy timetable, which was always going to be challenging, however, this was managed exceptionally well by our on site management team, along with our subcontractors.

The two-storey building included additional sports changing facilities and a library with study areas. The first floor housed the planetarium as well as an IT suite and flexible open plan hall and exhibition space.  Whilst the primary benefit will be to improve the school’s facilities, this unique space will also be made available to the community, providing a fantastic learning resource and totally immersive environment for both business and leisure events.

 

MCS worked alongside DHP (UK) LLP (Contract Administrator, Architect) and Quantity Surveyor) and Dixon Hurst Kemp (Structural & Civil Engineers), to complete the project along with various subcontractors.

Watch the videos below to see a time-lapse of the build and a 3D virtual tour of these amazing facilities!

1/7

QUICK FACTS

Client: Winston Churchill School

Architect: DHP

Project Value: £1.5 million

Completion Date: 2018