The Study Prep School

Wimbledon Common, London, SW19

Contract Value

£4.4m

1/10

Contract Admnistrator

Developing Projects Limited

Architect

Nicholas Hare Architects

Contract Duration

76 weeks

Completed

2020

Project Description

The 2-storey extension provides a new reception leading to a welcoming exhibition space, which also acts as the hall foyer; a new performance hall is located to the front of the building with retractable seating linking to a first floor gallery.

An inviting, naturally day-lit staircase leads to the upper floor where the library will be located, in a prominent position placing learning at the forefront of the arrival to school.

Light and airy classrooms will be arranged over two floors, overlooking the playground, with cloaks and toilets easily accessible from the classrooms. Direct access to outside space is achieved by the introduction of balconies at first floor level.

The new facility will support the continued delivery of outstanding education at The Study.

Images by: MCS/alanwilliamsphotography.com